In Oostenrijk: vrijdag t/m maandag

 

P1100730(2)
Op dit moment ben ik op vakantie in Oostenrijk. We zitten in een plaatsje genaamd Lofer (ligt in Salzburg). Het huisje bevalt goed en heeft een balkon. We zitten tussen de bergen en het uitzicht is prachtig. We doen veel leuke dingen en wat we allemaal beleven kun je lezen in dit tweede deel van ”In Oostenrijk”

8
Vrijdag 18/07/2014

Een lekker lui dagje! Het was ongeveer 28 graden en heerlijk weer om te gaan zwemmen. We zijn vanaf 11 uur tot 1 uur bij het zwembad geweest. Daarna gingen we terug naar het huisje om pannenkoekjes te eten, die mijn moeder vers heeft gebakken. Nadat we die lekker in het zonnetje hebben gegeten, zijn mijn vader en ik nog eventjes wezen zwemmen. ’s Avonds aten we pasta op ons balkon en dit smaakte erg goed. Om kwart over 8 was er in het dorp muziek van een koor, dat was wel leuk om te zien. Er was vrij veel volk op af gekomen, gezellig!

PicMonkey Collage9
Zaterdag 19/07/2014

Het weer was net zoals vrijdag super. Het was 30 graden en we maakten er weer een zwembaddagje van! Zon, goed leesvoer en het zwembad is alles wat je op zo’n dag nodig hebt. Tussen de middag hebben we patatjes gegeten, wat natuurlijk hoort bij zo’n dagje. De hele dag door moesten we wel blijven insmeren met zonnebrandcrème, want de zon was behoorlijk fel en er was geen wolkje aan de lucht te zien. Ik ben een beetje verbrand aan de bovenkant bij m’n benen, maar gelukkig valt het mee. Ik heb ook een aantal jongeren ontmoet, die al jaren in dit dorp komen. Grappig om hun verhalen te horen wat hier allemaal te beleven is. Het was weer een gezellige en warme dag!

PicMonkey Collage10
Zondag 20/07/2014

’s Ochtends viel m’n ontbijt niet helemaal goed, dus voelde ik me niet helemaal lekker. Toch zijn mijn moeder en ik lekker gaan relaxen bij het zwembad. Het zit daar heerlijk; zon op je huid, briesje door je haar en vrolijke geluiden om je heen. Daar knap je snel van op. Rond 4 uur kwamen er meer wolken en werd de lucht donkerder, dus besloten we maar naar het huisje te gaan. Net op tijd, want toen we thuis waren barstte het onweer los. Wel haalden we nog even films op bij de eigenaren (leuke service: er ligt een map in de hal en daar kun je films uitkiezen en ze ophalen). We keken ”Message in a Bottle” wat een leuke film was met een wending die we allebei niet hadden verwacht.

PicMonkey Collage
Maandag 21/07/2014

Afgelopen dagen was het heerlijk weer, maar maandag helaas wat minder. Het regende en dus gingen we activiteiten doen. Als eerst reden we naar een Vorderkaserklamm. Helaas viel het tegen: het was vrij stijl omhoog en lang niet zo mooi als de Seisenbergklamm. Dus gingen we daarna naar de langste rodelbaan van Oostenrijk. Maar ook daar viel ons plan in het water: door de regen was de rodelbaan gesloten in verband met de veiligheid. Dus dat moeten we op een andere dag gaan doen. We kwamen langs een dorpje en daar zochten we naar een plek om te lunchen, maar ook daar slaagden we niet. Wel kwamen we een heel leuk winkeltje tegen met kristallen, dromenvangers & ”naturefood”. Ik houd van dat soort winkeltjes! We hebben er uiteindelijk versgebakken koekjes & gedroogde appelschijfjes gekocht.

Daarna zijn we door gereden daar het café bij de Seisenbergklamm en daar hebben we geluncht. Ik had mangosap & een tosti kaas, erg lekker! Na de lucnh stapten we weer in de auto op weg naar de supermarkt om avondeten te kopen. Eenmaal terug in het huisje keek ik de film Leap Year met wat gedroogde appelschijfjes. Ondanks de regen en de niet zo geslaagde activiteiten hadden we toch een leuke dag.

Wat zou jij ook graag willen doen in Oostenrijk?

Advertenties

4 gedachtes over “In Oostenrijk: vrijdag t/m maandag

  1. Leuk dat je in Oostenrijk bent! Het klinkt als een hele fijne vakantie, lekker veel luieren bij het zwembad 😀 Jammer dat maandag de activiteiten in de soep vielen maar gelukkig hadden jullie toch een leuke dag. Veel plezier nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s