2 goede documentaires

Allereerst excuses dat deze blogpost een dag te laat is. Ik had een heel leuk maar, ook druk weekend dus ben er niet aan toe gekomen om het te plaatsen. Maar nu wel! Documentaires kijken vind ik erg leuk, het is bijna een soort hobby. Misschien klinkt dit sullig, maar ik vind het soms zo inspirerend of leerzaam. In deze blogpost staan twee documentaires die ik je aanraad. Ze zijn beide te vinden op Youtube, dus je kunt ze gelijk bekijken.

Fat, sick and nearly dead

Joe Cross is een man die veel te zwaar is en er eindelijk iets aan wilt gaan doen. Hij wil weer gezond worden en maakt een plan. 60 dagen lang gaat hij alleen nog maar groente- en fruitsapjes drinken. En daarbij gaat hij rondreizen met een slowjuicer in z’n kofferbak. Hij praat met andere Amerikanen over gezond eten en gezondheid. Op een gegeven moment wanneer het goed gaat met Joe komt hij iemand tegen. Diegene zit in dezelfde situatie waar Joe net uit is. Joe gaat hem helpen om ook weer gezond te worden. Deze documentaire is heel leerzaam en inspirerend!

The Cove

Wil jij heel graag met dolfijnen zwemmen? Na het kijken van deze documentaire niet meer.. In deze documentaire zie je hoe de dolfijnen gevangen worden. Degenen die er fit uitzien, worden eruit gehaald om vervolgens in gevangenschap te leven. Wat er met de rest gebeurd, wil je eigenlijk liever niet weten. Maar we kunnen niet altijd wegkijken. Dit moet de wereld weten. Wat er gebeurt in the cove gaat tegen alle regels in. Zwemmen met dolfijnen lijkt misschien leuk, maar voor de dolfijnen is het een nachtmerrie. Pas op: deze documentaire bevat schokkende beelden!

Advertenties

3 gedachtes over “2 goede documentaires

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s