Weekendje Duitsland

IMG_0885

Vrijdag zijn we aangekomen in Duitsland. We waren er een weekendje bij familie, voor kerstmarkten & een beetje shoppen. Kerstmarkten zijn zoveel gezelliger in Duitsland. Lees verder voor een verslagje van ons weekend in Duitsland.
 PicMonkey Collage vrijdag(2)
Vrijdag
Het plan was om naar een kerstmarkt te gaan en daar de familie te zien. Maar het was erg slecht weer, dus hebben we de plannen gewijzigd. Eenmaal aangekomen in Duitsland zijn we naar de Thier-Galerie in Dortmund gegaan. Het is een mega groot winkelcentrum met alles erin: kledingwinkels, nagelsalons, juicebars en nog veel meer. De kerstversiering was erg mooi in het shopping center. Ook hebben we de kerstboom in Dortmund gezien, heel mooi!  ’s Avonds hebben we zelfgemaakte pizza gegeten en als toetje ijs in de vorm van een huis(!).

PicMonkey Collage zaterdag(2)
Zaterdag

Het ontbijt was in de huiskamer van een oud vrouwtje, zo schattig. Het hotel is van haar zoon en zij woont ernaast. We gingen zaterdag naar de kerstmarkt in Hagen. Een kerstmarkt in Duitsland is zoveel gezelliger dan in Nederland. Alles had met kerst te maken terwijl je in NL vaak random kraampjes met mobielhoesjes etc. hebt. In Duitsland is het heel groot, mooi versierd en heel gezellig. Af en toe drink je warme chocomel of glühwein en eet je wat lekkers. Gezellig! Hier willen we volgend jaar graag weer heen.

PicMonkey Collage zondag(2)Zondag
Al weer de laatste dag, wat gaat zo’n weekend toch snel voorbij! Vandaag gingen we naar een kerstmarktje in Unna. Dat was een stukje kleiner, maar wel erg gezellig. We kochten een voorraadje geroosterde amandelen (zo lekker!) Ook zagen we een heel mooi typisch Duits vakwerkhuisje, die zie je linksonderin. Bij een ijssalon hebben we crépes en wafels gegeten. Daarna hebben we afscheid genomen van de familie en zijn we naar huis gereden. Onderweg was de lucht heel mooi, dus dan ga ik weer fotograferen haha.

Dit was het verslagje van ons gezellige weekend in Duitsland. Kerstmarkten zijn echt aanraders om te bezoeken! Wij willen volgend jaar graag weer hetzelfde doen. Ben jij nog van plan om naar een Duitse kerstmarkt te gaan dit jaar?

Advertenties

5 gedachtes over “Weekendje Duitsland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s