Afgelopen week: proefles yoga, leren & schoonheidssalon

P1100777(2)

De afgelopen week ben ik heel veel bezig geweest met leren voor de toetsweek. Maar ook heb ik iets nieuws geprobeerd, namelijk: een proefles yoga. M’n moeder en ik zijn beide veel bezig met bewustzijn & gezond voedsel. Het leek ons leuk om een keer yoga te proberen. Ook ben ik vrijdag weer eens naar de schoonheidsspecialist geweest.

Yoga-cat-003
Bron

Mijn moeder en ik zijn beide dus veel bezig met gezond leven en er ook van genieten. Een deel van wat we doen en leuk vinden (boeddha’s, ayurvedisch eten & bewustzijn) past wel bij yoga. Dus we hebben een proefles yoga gedaan. De lerares was typisch zo’n iemand die je bij yoga zou verwachten: rustig & ontspannen. Er waren ongeveer 12 mensen van verschillende leeftijden. De variatie verraste me wel. De yoga-oefeningen zelf vond ik wat minder. Het zitten in de kleermaker zit deed pijn aan m’n rug. Yoga hoort geen pijn te doen, maar ik durfde op dat moment ook niet ineens heel anders te gaan zitten terwijl iedereen zo zat. De andere oefeningen waren wel goed te doen, maar het duurde allemaal vrij lang. Daardoor werd het alleen maar ongemakkelijk en ik ontspande er ook niet van. Van mij had er wel wat meer wisseling en tempo in gemogen. Ik ben erachter gekomen dat yoga niet mijn ding is. Maar het is wel leuk om open te staan voor nieuwe dingen. Wat ik wel fijn vond aan de yoga-les is dat je eens iets uit je comfortzone doet. Sowieso zet ik al vaak stappen uit m’n comfortzone, maar dit was ook weer een stapje. We hebben het tenminste een keer geprobeerd.

25ggcye
Bron

De reden dat er drie dagen niks online is gekomen, kunnen jullie vast wel raden: de toetsweek. Het is zoveel leerwerk en het is ook nog eens vrij lastig, dat het net voelt of ik voor m’n examen leer. Gelukkig is dat volgend jaar pas. Dit weekend moet ik nog de laatste dingen doen en dan ben ik klaar voor een week vol toetsen. Wat wel fijn is aan de toetsweek, is dat je lekker vroeg uit bent. Je komt thuis, leert even voor de volgende dag en dan heb je de rest van de middag & avond vrij.

Gistermiddag na school ben ik sinds maanden weer eens naar de schoonheidsspecialist geweest. Ik heb hele erge acné gehad, maar toen ik daar 2 of 3 jaar geleden kwam is het verholpen. Het heeft wel ongeveer een jaartje geduurd, maar er werd me verzekerd dat ik daarna geen acné meer zou hebben. En die belofte is uitgekomen. Daar ben ik nog steeds heel blij mee. Ik heb er eens een artikel over gemaakt, mocht je die willen lezen dan kan dat hier. Ik vind het nog steeds fijn om bij dezelfde salon af en toe een reinigingsbehandeling te krijgen.  Dus dat was wel weer even fijn. Kletsen met de nieuwe stagiaire en ondertussen een peeling, maskertje, etc. krijgen is altijd ontspannend.

Hoe was jullie week? Nog wat nieuws geprobeerd of aan een goed voornemen gewerkt?

Advertenties

8 gedachtes over “Afgelopen week: proefles yoga, leren & schoonheidssalon

  1. Ik ontdek je blog net, en wat leuk dat jij en je moeder ook bezig zijn met gezond eten 🙂
    En jaa, ik heb ook weleens yoga geprobeerd en dat gaat idd traaag.

    xx Lisanne
    smallpiecesofwisdom.blogspot.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s