Roadtrip: 2 dagen Ljubljana

IMG_3659(2)
In plaats van twee weken op dezelfde plek, besloten we deze zomer om naar verschillende plekken te reizen en daar een aantal dagen te blijven. Onze keuzes werden Tsjechië en Slovenië, omdat we er nog nooit waren geweest. In deze blogpost vertel ik je alles over onze belevenissen in Ljubljana!

32
’s Ochtends vertrokken we uit Tsjechië en reden we door naar Slovenië. In de namiddag kwamen we aan in Ljubljana, wat overigens de hoofdstad van Slovenië is. Het weer viel deze dag tegen, maar we hadden die dag toch nog weinig tijd om iets te gaan doen. Nadat we waren ingecheckt in het hotel en onze spullen hadden uitgepakt, zijn we uiteten geweest.

PicMonkey Collage1(2)
PicMonkey Collage2(2)

P114002123
We verbleven natuurlijk in Ljubljana om de stad te bezoeken. Dat gingen we deze dag dan ook doen. Ljubljana is een hele sfeervolle stad! We waren er op vrijdag en dat is de leukste dag om deze prachtige stad te bezoeken. Dan is er namelijk een ‘Open Kitchen’ markt waarbij je heel veel verschillende gerechten kunt eten bij de internationale kraampjes. Rond een uur of 11 hebben we een boottocht gemaakt, wat ook erg leuk was om te doen. Daarna zagen we hele leuke straatmuzikanten: een oudere man en vrouw die country-achtige liedjes zongen samen. Erg schattig! De vele bruggen in Ljubljana waren ook gaaf om te zien. Nadat we naar Ljubljana waren geweest, zijn we naar Bled gereden. Bled is een hele toeristische stad waar een heel mooi meer is. Hier hebben we omheen gewandeld en lekker met de voeten in het water gezeten. Na een ijsje als afsluiter gingen we weer naar het hotel. Top dagje was dit!

Ben jij weleens in Bled of Ljubljana geweest?

PS. Inmiddels zit ik in Portoroz, Slovenië. Het is hier rond de 30 graden, erg warm dus! Maar de Adriatische Zee biedt verkoeling en we hebben ook al leuke dingen gedaan. Over een paar dagen lees je hier meer over!

2 gedachtes over “Roadtrip: 2 dagen Ljubljana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s