Roadtrip: 6 dagen Portorož (1)

IMG_3745(2)
In plaats van twee weken op dezelfde plek, besloten we deze zomer om naar verschillende plekken te reizen en daar een aantal dagen te blijven. Onze keuzes werden Tsjechië en Slovenië, omdat we er nog nooit waren geweest. In deze blogpost vertel ik je alles over onze eerste drie dagen in Portorož !

 

PicMonkey Collage1
PicMonkey Collage2
IMG_3638(1)

Op dag 8 van onze vakantie was het tijd om naar ons laatste vakantieadres te gaan. Van Ljubljana naar Portorož zou ongeveer 1,5 uur reizen zijn. We gingen rond 9 uur al weg, maar we konden vanaf 2 uur in het appartement. In de tussentijd besloten we naar de Soča rivier te gaan. Dit is een heldere groenblauwe rivier die door West-Slovenië en Noord-Italië stroomt. En het heeft mooie witte kiezelstrandjes aan de zijkanten op sommige plekken. Het was wel lastig te vinden, maar het was erg mooi. Het water was heel erg helder, waardoor je echt zin hebt om daar te gaan zwemmen of snorkelen. Hier zou ik nog wel een keer heen willen!

Daarna kregen we een warm welkom in het appartement, letterlijk en figuurlijk. Vanaf het balkon hadden we een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee en de boulevard waar je kon zwemmen. Vanaf het balkon kon je ook Kroatië aan de andere kant van het water zien liggen. En overal om ons heen waren palmbomen (waar ik erg gelukkig mee was: palmbomen = instant vakantiegevoel).

PicMonkey Collage3
IMG_3638(2)

Zondag zijn we naar de boulevard gereden en hebben we daar aan het water gezeten. En we hebben uiteraard gezwommen in de zee. Heerlijk verkoelend! Portorož is vrij druk en massaal op sommige plekken (en vooral in het weekend), dus hebben wij een rustige plek gezocht. We zaten vlakbij een beach club genaamd Alaya, waar we na het zwemmen nog een drankje hebben gedronken. Vanaf de loungebanken in Alaya zie je de zee, palmbomen, boten en een steiger met luxe zonnebedden. Erg tropisch!
PicMonkey Collage4
PicMonkey Collage5
IMG_3638(3)
De eigenaresse van het appartement heeft ons enthousiast verteld wat er in de buurt allemaal te doen was, erg leuk! Zij raadde het stadje Piran aan. Dat gingen we daarom deze dag doen. Piran is een auto vrije stad, dus (nadat je auto in de parkeergarage staat) kun je met een gratis busje naar het centrum. Vanaf de bushalte had je al een heel mooi uitzicht op de zee. Piran was een leuke stad met veel kleine steegjes en souvenirwinkeltjes. Als je langs de kust loopt, lijkt het wel op Griekenland door de felblauwe zee en witte rotsen. Tussen de rotsen door waren er steeds trappen het water in, heerlijk om daar even af te koelen.

Die avond gingen we uiteten en ik nam uiteraard een pizza. De pizzateller stond na die avond op 8 pizza’s in totaal van ons alle vier. Deze avond was er een prachtige zonsondergang waar ik wel 20 foto’s van hebt gemaakt. Het was één van mooiste zonsondergangen die ik ooit heb gezien. Ook kwamen we bij Alaya een hele lieve kat tegen, die maar al te graag geknuffeld wilde worden. Wat ik natuurlijk uitgebreid heb gedaan.

Wat doe jij om het liefste op vakantie?

4 gedachtes over “Roadtrip: 6 dagen Portorož (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s